En julefilm senker tempoet, på flere måter. Til og med en dårlig film, kan få pulsen ned. Og for sikkerhets skyld: utstyr deg med litt julepopcorn. Det berger dagen enten den er god eller dårlig.
Oppskrift på julepopcorn
100 g ferdig poppet popcorn
100 g brunt sukker
100 g lys sirup
0,5 ts natron
100 g smør
2 ts kanel (valgfritt)
Fremgangsmåte:
1. Smelt smør i en kjele med tykk bunn, tilsett sukker og sirup. Pass på å røre rundt i kjelen kontinuerlig. Varm opp blandingen til ca 135 °C, karamellen bobler og er brun i fargen.
2. Ta kjelen av plata, rør inn natron og salt. Karamellen blir lysere i fargen og fortsetter å boble.
3. Hell det ferdig popcornet utover en stekeplate dekket med bakepapir. Fordel karamellen jevnt over popcornet. Vend rundt på popcornet slik at alt blir dekket av karamell.
4. Sett stekebrettet i ovnen på 150 °C i 5 minutter. Etter 5 minutter tar du ut stekebrettet og vender på popcornet. Sett popcornet inn i ovnen igjen og stek det ytterligere 5 minutter.
5. Avkjøl popcornet før du deler det opp i biter.